Част нам је и задовољство да Вас обавестимо да је у четвртак 14.06.2018.год.у 21 сат на ТВ Храм била приказана емисија под називом „Вера и Здравље“, уредница емисије је др Љиљана Милошевић. Овог пута, то је репортажа са лица места, посвећена обављеном редовном годишњем систематском прегледу свих монаха и искушеника манастира Хиландар. Прегледи су обављени у периоду од понедељка 21. до среде 23.маја 2018.год., уз учешће седам лекара и два медицинска техничара.

Поред разматрања унапређења даљег рада Друштва, новина је и потпуно опремљено санитетско возило које ће бити на располагању у хитним случајевима, приватна донација, као и ултразвучни апарат такође из приватне донације.

Учешће у видео репортажи су имали: игуман манастира Високопреподобни Архимандрит Методије који је говорио о значају рада ХЛД у манастиру, затим проф.др Радисав Шћепановић који је говорио о разлозима настанка друштва, циљевима друштва, методологији рада, досадашњим постигнутим резултатима и значају рада манастирске амбуланте како за манастирску братију и раднике тако и за лекаре и мед.техничаре; потом су у емисији говорили др Предраг Савић, проф.др Чедомир Вучетић, др Душко Терзић, др Срђан Арсенијевић, др Ведран Кандић, Стеван Биочанин који су изнели своје утиске о раду у амбуланти и боравку у манастиру Хиландар.