24. 03. 2016, Ваљево | Председништво ХЛД је 23. 03. 2016. године одржало своју седницу у Општој болници Ваљево. Домаћин је био директор болнице др Добривоје Грујичић са својим сарадницима, др Јорданом Лазаревићем и др Небојшом Пакевићем, чланом Председништва.

Лекари из Ваљева су у претходном периоди исказали велико пожртвовање и сами организовали одласке и дежурства у Хиландару. Уз помоћ својих пријатеља и колега, прим. др Небојша Пакевић уролог из Ваљева је успео да координира и мотивише лекаре, као и да успостави веома добру везу са манастирском управом. Управо је овај труд био једна од главних инспирација оснивачима Хиландарског лекарског друштва за успостављање институционализованог рада на здравственој заштити манастирског братства.

Председник друштва проф. др Радисав Шћепановић се захвалио директору ваљевске болнице др Добривоју Грујичићу на гостопримству и досадашњем труду и изразио наду да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду. С обзиром да су дежурства у хиландарској амбуланти преузели и лекари из других градова, Крагујевца, Бијељине, Београда, Ниша, са Косова и Метохије, започети рад је добио свој пуни смисао у настављеној мисији и обезбеђивању непрекидног рада на терену.

Током радног дела Председништва усвојен је записник Прве седнице и константована је да је највећи број одлука успешно спроведен. Најважнији циљ је постигут, захваљујући добром одзиву лекара, а то је непрестани боравак лекара у Хиландару. На крају састанка одлучено је да наредна седница буде одржана у другој половини априла у Крагујевцу.