Хиландар – У оквиру редовног годишњег лекарског систематског прегледа манастирског братства и радника манастира Хиландара, лекари Хиландарског лекарског друштва су боравили од 21. до 23.маја 2018.године у српској царској лаври Хиландару. У екипи лекара били су: проф. др Радисав Шћепановић председник друштва, мр спец. др Љупчо Манговски, спец.др Предраг Савић, проф.др Чедомир Вучетић, др Душко Терзић, др Срђан Арсеновић, др Ведран Кандић, Стеван Биочанин и секретар друштва Срђан Стефан Миленковић.

У току боравка чланови председништва Хиландарског лекарског друштва: проф. др Радисав Шћепановић председник друштва,  монах Теодосије, манастир Хиландар, мр спец. др Љупчо Манговски,  Асс. Др Предраг Савић, заједно са секретаром друштва Срђаном Стефаном Миленковићем  су извршили анализу досадашњег рада лекара у манастирској амбуланти као и ниво функционалности организације друштва и том приликом је сачињен извештај о раду.

 

 

Значајно је напоменути да је Хиландарска амбуланта добила, из приватне донације, и опремљено санитетско возило које ће у великој мери унапредити здравствену заштиту, осигурати бржи и квалитетнији транспорт како манастирске братије, тако и манастирских радника и поклоника, и олакшати рад лекара.

 

 

 

Посета Хиландару и организација систематских прегледа били су прилика да лекари Хиландарског друштва наставе своју започету мисију и бригу о здравственој заштити братства и свих који у манастиру бораве, али и за духовно окрепљење.