Хиландар – Лекари Хиландарског лекарског друштва обавили су годишњи систематски преглед манастирског братства и више додатних прегледа радника и гостију Хиландара.

У екипи лекара која је од 14. до 17. маја боравила на Светој Гори били су проф. др Радисав Шћепановић, проф. др Зоран Башчаревић, мр сц. мед. др Љупчо Манговски, прим. др сц. мед. Ђорђе Лалошевић, прим. мр сц. мед. др Љубодраг Зајић, стоматолог др Никола Лолић, оптичар инг. Жељко Ковачевић, медицински техничар Стеван Биочанин и секретар Друштва Срђан Стефан Миленковић. На редовном дежурству у манастирској амбуланти био је др Милоје Марјановић који се такође укључио у организацију прегледа. Боравећи као поклоник у манастиру, прегледе је обавио и офталмолог проф. др Мирослав Вукосављевић, заступник начелника ВМА.

Током боравка у Светој царској српској лаври Хиландару, председник Хиландарског лекарског друштва проф. др Радисав Шћепановић уручио је оснивачке повеље игуману манастира, Високопреподобном архимандриту Методију и монаху Теодосију Хиландарцу, члану председништва ХЛД.

Посета Хиландару и организација систематских прегледа били су прилика да лекари Хиландарског друштва наставе своју започету мисију и бригу о здравственој заштити братства и свих који у манастиру бораве, али и за духовно окрепљење на једном од најзначајнијих извора српске духовности, Светој царској лаври Немањића на Светој Гори Атонској.