Игуман Свете царске српске лавре Хиландара, Високопреподобни архимандрит Методије, предводио је делегацију Хиландарског лекарског друштва која је 11. јуна 2018. посетила 424 Општу војну болницу (424 Γ.Σ.Ν.Ε.) у Солуну.  Делегацију коју су чинили председник Друштва проф. др Радисав Шћепановић, јереј Александар Павловић, управник хиландарског метоха у Солуну и Срђан Стефан Миленковић, секретар Друштва, примио је директор болнице г. бригадни генерал Михаил Јосифидис.

Општа војна болница 424 у Солуну, која представља једну од најбољих и најсавременијих здравствених установа у Северној Грчкој, већ дуги низ година, по потреби, пружа лечење хиландарским монасима. На претходном састанку који је уприличен 2016. руководство Војне болнице је упознато са радом Друштва и начином на који је организована здравствена заштита у манастиру Хиландару.

Током састанка са директором бриг. ген. Јосифидисом разматране су детаљно све процедуре у  случајевима када је потребно хитно упућивање пацијената из манастира у болницу, као и могућности лечења када постоји обезбеђено здравствено осигурање. Сарадња манастира Хиландара и ХЛД са 424 Γ.Σ.Ν.Ε. болницом јесте од великог значаја, јер се тиме пружа врхунска здравствена нега пацијентима који се упућују из манастира у Солун.

На крају састанка, игуман Методије је, као поклон домаћину, уручио манастирско вино и маслиново уље, док је председник Друштва проф. др Радисав Шћепановић уручио монографију „Унеско у Србији“. На растанку, поновљен је срдачан позив руководству Војне болнице да посети Београд као гост Хиландарског лекарског друштва.