14. 04. 2016, Врање | Одлукама Председништва Хиландарског лекарског друштва предвиђено је да се установи низ процедура приликом збрињавања тежих болесника из манастира Хиландара. Врање, као Хиландару најближи већи здравствени центар у Србији, веома је значајно при овим процедурама.

С тим циљем, Здравствени центар Врање су 14. априла посетили председник Друштва проф. др Радисав Шћепановић и асс. др Предраг Савић, члан Председништва. Они су се сусрели са директором Здравственог центра др Владимиром Стаменковићем и управником Опште болнице др Звонимиром Ђорђевићем. Проф. Шћепановић је упознао домаћине о оснивању Друштва, његовом раду и посебно важној улози Врања, као првог већег центра где се могу збринути хитни случајеви на путу са Свете Горе ка Србији.

Др Стаменковић и др Ђорђевић су се сагласили да је питање првог збрињавања пацијената веома важно, посебно ако није препоручљиво да се транспортују до Београда, због дужине путовања. Они су пружили пуну подршку раду Друштва и понудили потпуну сарадњу Здравственог центра и Опште болнице по том питању. Представници Хиландарског лекарског друштва су изразили наду, да ће поред ове подршке, лекари из Врања и околине узети учешће у активностима Друштва, посебно у дежурствима у самом Хиландару.