Поштовани чланови, добротвори, сарадници и пријатељи Хиландарског лекарског друштва,

У ове дане наш народ и цела васељена пролазе кроз велика искушења услед пандемије новог вируса. Лекарска струка је нарочито позвана да сведочи свој позив служења и човекољубља, следећи примере Светих лекара Божијих сарадника, од Светог апостола и јеванђелиста Луке („…лекар љубљени…“, Кол. 4,14), преко Светих бесребреника Козме и Дамјана, па све до великог светитеља 20. века, Светог Луке Војнојасењецког – епископа, хирурга и универзитетског професора.

Његов пример нам може послужити као истински духовни путоказ у проналажењу пута кроз данашња искушења. Он је свој животни став исказао одлучним речима: „Ја у себи не могу да се делим“. И као лекар и као духовник увек је имао само један циљ, служење Богу кроз непрестану жртву за ближње, дајући несебично све своје умне, духовне и физичке моћи.

Иако су лекари Хиландарског лекарског друштва сада у служби борбе за окончање пандемије, надамо се да ћемо ускоро наставити наше служење братству Свете царске српске лавре Хиландара и вратити се на редовна дежурства у манастирску амбуланту, као што смо непрестано чинили од оснивања Друштва, крајем 2015. године.

У име Председништва нашег Друштва и у моје лично име, желим Вама, вашим породицама и колегама, срећан, у здрављу проведен и Богом благословен Празник над празницима – Васкрсење Господње, уз најрадоснији поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Проф. др Радисав – Рашо Шћепановић
Председник Хиландарског лекарског друштва

(Икона Васкрсења Христовог, 16. век, Свети Манастир Хиландар)