Поштовани чланови, сарадници и пријатељи Хиландарског лекарског друштва,

Захваљујемо се свима који су до сада упућивали подршку и несебично нудили помоћ Манастиру Хиландару и Хиландарском лекарском друштву.

Од средине марта ове године, услед новонастале ситуације, били смо принуђени да, до даљег, обуставимо редовна дежурства наших лекара и медицинских техничара у амбуланти Светог манастира Хиландара. Хвала Богу, пандемија се није проширила на хиландарско братство. На самој Светој Гори забележено је свега неколико случајева који су успешно изоловани. Тренутно, иако су Света Гора и Хиландар, са извесним ограничењима, отворени за поклонике, због забране уласка у Грчку за српске држављане, нисмо у могућности да шаљемо наше лекаре, а такође, и поклоници из Србије не могу да посете манастир.

У периоду од марта до данас, Хиландарско лекарско друштво је организовало слање неопходних лекова и средстава и пружало медицинске савете када је то било потребно. Надамо се да ћемо ускоро моћи да наставимо рад у хиландарској амбуланти, у складу са свим ограничењима и условима које је створила пандемија.

До тада, позивамо све који су у могућности и имају жељу да помогну Светом манастиру Хиландару, његовом свакодневном животу и обнови која је у току, да се упознају са начинима на које се може упутити помоћ братству, на адреси www.hilandar.org/donacije. По благослову Игумана Хиландара, Високопреподобног архимандрита Методија, уведена је могућност давања прилога и путем PayPal-a на рачун paypal.me/helphilandar

Вама, вашим породицама и сарадницама, желимо да тренутну кризу пребродите у здрављу и духовном укрепљењу, уздајући се у Господа, јединог Исцелитеља и наше молитвенике пред Његовим престолом, Светог Симеона Мироточивог и Светог Саву Српског.

Са искреном захвалношћу,
Секретаријат Хиландарског лекарског друштва