Солун – Делегација Хиландарског лекарског друштва коју је предводио Игуман Свете царске српске лавре Хиландара архимандрит Методије посетила је у среду 15. јуна у Солуну Његово Високопреосвештенство митрополита  Неапољско – ставропољског Г. Варнаву. Састанку су уз игумана Методија присуствовали председник Друштва проф. др Радисав Шћепановић, секретар Стефан Срђан Миленковић, директор канцеларије за имовину Грчке цркве (EKYO) за Македонију и Тракију протојереј-ставрофор Елефтериос Куцафтакис и јереј Александар Павловић, клирик Митрополије неапољске и свештеник задужен за војничко гробље на Зејтинлику и српску цркву Светог Саве у Солуну.

Митрополит Варнава је велики пријатељ српског народа и манастира Хиландара који је у много наврата прикупљао и доносио помоћ у Србију када је то било потребно. Током његове посете Србији, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј одликовао га је орденом Светог цара Константина. Такође, добитник је и ордена Светог Владике Николаја, највишег признања Епархије ваљевске. Од посебног је значаја што се на територији Митрополије налази и српско војничко гробље на Зејтинлику.

Непосредан повод за сусрет са Митрополитом Варнавом је било упознавање са радом Хиландарског лекарског друштва, начином организације здравствене заштите хиландарског братства и додатне подршке која је потребна од стране грчких здравствених установа, нарочито у хитним случајевима. Домаћини су пружили много корисних информација o томе како се лечи свештенство и монаштво у Грчкој и које болнице, службе и осигурања су им доступни. Током разговора закључено је да би требало посетити , „424 Општу војну болницу“ која се такође налази на подручју Митрополије неапољске и у којој сва свештена лица, грађани Грчке, имају право лечења исто као и припадници војске.

Уз размену пригодних поклона, игуман Методије, а потом и проф. Шћепановић, захвалили су се Високопреосвећеном митрополиту Варнави на гостопримству и веома корисном сусрету, позвавши га да посети Хиландар и Србију чим буде у могућности.