Златибор – Хиландарско лекарско друштво и његов председник проф. др Радисав Шћепановић добили су вредно признање „Витез српске медицине“ које традиционално додељује општина Чајетина, уз подршку Туристичке организације Златибор. У име Друштва признање је примио асс. др Предраг Савић, хирург, члан председништва ХЛД. Он се, примајући плакету, захвалио у име свих лекара и сарадника на признању и изјавио да је велика част што је Хиландарско лекарско друштво, које само после годину дана постојања броји преко четири стотине чланова, стало у ред са величинама из области медицине, који су претходних година добили ово признање. Такође се захвалио и великом броју донатора који су препознали мисију Друштва и помогли његов рад од почетка 2016. године до данас, од када је преко 160 лекара дежурало и радило у манастиру Хиландару.

Видовданске културне свечаности, које се по девети пут одржавају под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Турситичке организације Златибор, почеле су у суботу 24. јуна јуче свечаном академијом и доделом признања Видовдански витез. Жири Видовданских културних свечаности је једногласно одлучио да Плакету Витез српске књижевности додели писцу Љубомиру Симовићу. Плакета Витез српске глуме припала је Војину Ћетковићу, Витез српске музике је Дивна Љубојевић, Витез српске културе Александра Нинковић Ташић, за Образовно истраживачки рад Пупин меморијални пројекат. Витез српског сликарства је иконописац Војислав Луковић, Витез српског спорта Душан Дуда Ивковић. Витез српске медицине је Хиландарско лекарско друштво, председник проф. др Радисав Шћепановић, док је Витез српске привреде предузеће Електроват за пројекат Залтиборске мини хидроелектране. Награђени су признања добили као најистакнутији припадници својих професија.

 Александра Нинковић Ташић, Витез српске културе је примајући признање изјавила да су „сва изворишта и упоришта великих витезова срца и ума ова места која спајају српску традицију са једне стране и поглед ка звездама са друге“. Дивна Љубојевић се захвалила на изненађењу и рекла да комисија на челу са Миланом Стаматовићем, председником општине Чајетина, треба да добије признање Витез за препознавање правих вредности. Захваљујући на признању Војин Ћетковић, Витез српске глуме је рекао да ако је све што је чуо о себи у образложењу и то да је заиста витез глуме, онда он срећан човек. Витез српског сликарства, Војислав Луковић је примајући признање рекао: „Иконописац се свакога дана сусреће са витезовима духа и тела, са светитељима. Као и свако дете, и ја сам желео да будем витез, а сада ми се то остварило“, и додао да је на њему сада да тај орден носи часно до краја. Писцу Љубомир Симовићу признање је уручено у Београду. Академик Симовић је изјавио да му је жао што је спречен да буде на свечаној додели признања у свом родном крају. „Појам витез ми делује превише претенциозно“, рекао је Симовић примајући признање и додао да је лепо што се Чајетина одлучила на такав потез и што признања обухватају различите области. Примајући признање Витез српске привреде за пројекат Златиборске мини хидроелектране директор и сувласник предузећа „Електроват“ Радомир Милекић је изјавио да му је драго што је у овом пројекту препознат њихов рад и значај пројекта за локалну заједницу као и да му је част што припада миљеу дивних људи који су добили признање.