Београд – Патријарх српски Г. Иринеј извршио је чин резања славског колача за славу Хиландарског лекарског друштва на празник Преподобног Монаха Симона (Св. Краља Стефана Првовенчаног), у седишту Друштва – Задужбини Светог манастира Хиландара, 7. октобра 2017.

Свечаном скупу присуствовало је око 80 чланова, донатора и пријатеља Друштва. У свечаном сабрању учествовали су и Александар Антић, министар рударства и енергетике у Влади Србије, као и Никола Никодијевић, председник Скупштине Града Београда

Хиландарско лекарско друштво је основано 24. децембра 2015. са циљем да обезбеди здравствену заштиту братству Светог манастира Хиландара и свима који у њему бораве, многобројним поклоницима и радницима али и монасима из оближњих манастира и монашких насеобина. Друштво броји око 500 чланова. Путем дежурстава у манастирској амбуланти, где 24 часа дежурају по два лекара, до сада је у Хиландару боравило преко 200 лекара из свих крајева Србије и српских земаља.

Емисију „Вера и здравље“ ТВ Храм коју уређује др Љиљана Милошевић, снимљеној на слави Хиландарског лекарског друштва, можете погледати овде: