У Светој царској српској лаври Хиландару 19. марта 2022. одржана је седница Председништва Хиландарског лекарског друштва. Седници су присуствовали председник Друштва, проф. др Радисав Шћепановић, чланови Председништва, монах Теодосије Хиландарац, др Веселин Лукић, др Љупчо Манговски, др Предраг Савић, и секретар, г. Стефан Миленковић.

На седници, која је отпочета молитвом, најпре је констатовано да је Хиландарско лекарско друштво за време трајања пандемије корона вируса правовремено и адекватно деловало у манастиру, пружајући монасима сву потребну лекарску негу.

Средином марта 2020. усред новонастале ситуације и забране уласка у Грчку за српске држављане, Друштво није било у могућности да шаље лекаре, те је било принуђено да привремено обустави редовна дежурства у амбуланти Светог манастира Хиландара. У датим околностима Хиландарско лекарско друштво организовало је слање неопходних лекова и средстава и по потреби пружало медицинске савете.

По укидању забране, у јулу 2021, настављене су редовне активности у манастиру. У новембру 2021. забележено је више случајева ковида 19 међу хиландарским братством, када је у Хиландару донесена одлука о затварању. Сви позитивни на вирус су смештени у изолацију и били су под сталним надзором и бригом. У манастиру су боравили лекари и медицински техничари са великим искуством у борби против корона вируса и боравка у „црвеним зонама“. Обезбеђени су сви лекови, медицински материјал и опрема, по најновијем протоколу за лечење ковида 19.

Током радног дела седнице анализирани и усвојени извештаји о раду Друштва у протекле две године.

На крају седнице закључено је да је Хиландарско лекарско друштво одговорило свом позиву и да успешно наставља своју мисију на пружању здравствене заштите хиландарском братству и свима који у њему бораве.