Хиландарско лекарско друштво прославило је 7. октобра 2021. г. у свом седишту, Задужбини Хиландара у Београду, молитвено и свечано крсну славу, Преподобног Симона Монаха (краља Стефана Првовенчаног).

Чин резања славског колача извршио је Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија. Он је у својој беседи нагласио духовни и историјски значај Хиландара и његову суштинску повезаност са српским народом и Црквом, која је и у данашње време непрекидно делатна. Владика Јустин се захвалио свима који учествују у раду Хиландарског лекарског друштва и кроз свој позив доприносе очувању ове светиње.
 
Присутни су били и јереј Владимир Марковић, старешина храма Светог Петра и Павла у Топчидеру, јереј Владимир Левићанин, старешина храма Светог Георгија у Бежанији, чланови председништва Друштва, најближи сарадници, као и запослени у Хиландарској задужбини. Због неповољних епидемиолошких услова, и ове године као и прошле, прослава је одржана без присуства ширег чланства. Домаћин славе је био Миливој Ранђић, члан председништва и директор Задужбине Хиландара.
 
Хиландарско лекарско друштво се од краја 2015. стара о здравственој заштити братства Хиландара и свих који у њему бораве. До сада је, захваљујући бројном и пожртвованом чланству организовано преко 400 седмодневних дежурстава уз додатне систематске и специјалистичке прегледе у самом Хиландару. Избијање пандемије корона вириса условило је привремени прекид одлазака лекара у Хиландар у марту 2020. Редовна дежурства у амбуланти манастира настављена су у јулу 2021, тако да су лекари поново присутни 24 часа, 7 дана у недељи, као и пре избијања пандемије.