Хиландарско лекарско друштво прославило је 7. октобра 2022. г. у свом седишту, Задужбини Хиландара у Београду, молитвено и свечано крсну славу, Преподобног Симона Монаха (краља Стефана Првовенчаног).

Чин резања славског колача извршио је архијерејски намесник протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, уз саслуживање јереја Владимира Марковића, старешине храма Светог Петра и Павла у Топчидеру, јереја Владимира Левићанина, старешине храма Светог Георгија у Бежанији и ђакона Ненада Идризовића из храма Светог Петра и Павла у Топчидеру.

Протојереј-ставрофор Бранко Топаловић је у својој беседи пренео благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, који због обавеза није могао да буде пристутан, и нагласио духовни и историјски значај Хиландара и племените мисије коју Хиландарско лекарско друштво спроводи. Своје благослове и честитке су послали Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид и Његово Преосвештенство Епископ шабачки Г. Исихије.

Слави су присуствовали чланови Друштва из Београда али из другових градова Србије и Републике Српске. Присутни су били чланови председништва ХЛД, најближи сарадници и запослени у Задужбини Хиландара.

Домаћин славе је био проф. др Радисав Шћепановић, председник Друштва, који се у свом обраћању захвалио о. Бранку на пренесеном благослову Његове Светости, свима присутнима, као и посебно свим члановима Друштва који су активно укључени у мисију која траје непрекидно више од седам година, на добробит хиландарског братства и духовну корист српских лекара и њихових сарадника.