Београд – На празник Преподобног Симона Монаха – Краља Стефана Првовенчаног, 07.10.2016. Хиландарско лекарско друштво је прославило своју крсну славу, прву од његовог оснивања крајем прошле године.Чин резања колача је извршио Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, уз саслужење јереја Владимира Марковића и протођакона Стевице Рапајића.

Свечаној прослави која је одржана у седишту Друштва у Задужбини Светог манастира Хиландара у Београду присуствовао је као представник игумана манастира Хиландара архимандрита Методија, монах Симон Хиландарац. Присутни су били и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, државни секретар у Министарству здравља проф. др Владимир Ђукић, Никола Селаковић, бивши министар правде, чланови председништва и велики број чланова и пријатеља Хиландарског лекарског друштва.

Беседе су одржали Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, проф. др Радисав Шћепановић, председник Хиландарског лекарског друштва и др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама.