Поштовани чланови, донатори, сарадници и пријатељи Хиландарског лекарског друштва,

У навечерје Рођења Богомладенца Господа Исуса Христа, користим прилику да се захвалим у име Председништва Хиландарског лекарског друштва, свим лекарима, медицинским техничарама, донаторима, свима који су на непосредан и посредан начин били укључени у рад нашег Друштва и заједничким напорима помогли у пружању медицинске заштите братству Светог манастира Хиландара.

Пожртвовање наших чланова се посебно показало у протеклих неколико недеља када је скоро целокупно братство оболело од ковида 19. Хиландарско лекарско друштво је одмах организовало одлазак већег броја лекара и медицинских техничара, обезбеђени су потпуна терапија, медицинска средства и опрема по протоколу за лечење ковид пацијената. Сви у братству, као и радници коју су у том тренутку били у манастиру, добили су превентивну терапију, док су позитивни смештени у карантин, под непрестаним лекарским надзором. Захваљујући молитвеним заступништвом Пресвете Богородице и небеских заступника Преподобног Симеона Мироточивог и Светог Саве, велики труд лекара и техничара и примењене медицинске мере, уродили су плодом.

Захвални смо Господу, да уочи Божића, хиландарска братија дочекује најрадоснији хришћански празник увелико се опорављајући од болести и враћајући се на редовна послушања.


У име Председништва Друштва и у своје лично име, желим Вама, вашим породицама и сарадницима, радостан празник Рођења Господа Исуса Христа, јединог Лекара и Исцелитеља. Такође, желим Вам благословено наступајуће лето Господње 2022, да нам Господ свима подари љубав, мир, здравље и свако духовно узрастање. У предвечерје рођења Сунца Правде и јединог Обновитеља целе васељене, захваљујемо Вам се на љубави, бризи и подршци.

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Проф. др Радисав – Рашо Шћепановић,
председник Хиландарског лекарског друштва

(икона: Рођење Христово, 1615/6. Аутор: Георгије Митрофановић
Свети Манастир Хиландар, изложбени део манастирске ризнице)